Koncert barokovej hudby

Zbor sv. Cecílie pri Dóme sv. Alžbety v Košiciach pozýva všetkých priaznivcov klasickej hudby na svoj najbližší koncert, ktorý bude v Kostole Nanebovzatia Panny Márie v Košiciach v nedeľu 20.02.2022 o 18:30 hod. Umeleckým garantom podujatia a dirigentom koncertu bude pán Marek Štryncl, ktorý je umeleckým vedúcim súboru Musica Florea Praha.

Koncert bude zavŕšením workshopu barokovej hudby, teda 4- dňového intenzívneho nacvičovania výnimočných skladieb z tohto obdobia. Úlohou podujatia je vyplniť medzeru v oblasti barokovej hudby, zvlášť tej duchovnej. Táto hudba, aj keď je majstrovská a nádherná, sa niekedy nedá vtesnať do súčasnej pokoncilovej liturgie. Preto sa jej členovia zboru venujú a oživujú ju na koncertoch MUSICA EX ARCHIVO.

Pri koncerte odznejú diela od Francesca Duranteho: Magnificat in B Major, G. G. Zeiler: Ave Regina caelorum in G Minor, J. S. Bach: Erbarme dich (z Matúšových pašií) a tiež jeho Magnificat in D Major. Tento koncert bude realizovaný na barokových nástrojoch, resp. na ich kópiách, čo je v našom regióne veľmi výnimočné. Vstupné bude dobrovoľné. Súčasťou projektu sú aj mladí speváci a hudobníci z Košíc a nášho východoslovenského regiónu.