Dobrovoľníci pri návšteve Svätého Otca

V súvislosti s blížiacou sa návštevou pápeža Františka na Slovensku Vás členovia organizačného tímu pozývajú zapojiť sa do služby dobrovoľníkov. Pomoc bude potrebná pri prípravách pred samotnou návštevou ako aj počas sprievodného a hlavného programu. Dobrovoľníci budú zaradení do rôznych sekcií, napr. usporiadatelia, parkovanie, sprievod pre média, komunikácia s verejnosťou, zdravotná služba, a pod. V rámci svojej apoštolskej cesty v Košiciach Svätý Otec navštívi sídlisko Lunik IX, kde sa stretne s rómskou komunitou a následne sa stretne s mladými na Štadióne Lokomotíva.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť na e-mailovej adrese dobrovolnicike@navstevapapeza.sk, bližšie informácie je možné získať aj na tel. č. 0948 246 033. Koordináciu dobrovoľníkov v košickej arcidiecéze povedie Mgr. Adriána Čurajová. Tí, ktorí sa chcú stať členmi tímu a pomôcť, dostanú potrebné informácie po prihlásení sa na daný mail. Podľa aktuálnych nariadení je potrebnou podmienkou na výkon dobrovoľníckej služby vek od 18 rokov a plná zaočkovanosť. 

Organizátori zároveň prosia všetkých veriacich o duchovnú podporu celého podujatia. Od 15. augusta bude prebiehať spoločná duchovná príprava cez Katolícke médiá a sociálne siete.

Viac info tu: