Pokračuje 5. ročník iniciatívy 9 mesiacov za život

Prvého júna sa v Košiciach a ďalších 39 mestách na Slovensku začal 5. ročník modlitbovej iniciatívy za ochranu nenarodených detí 9 mesiacov za život s heslom Dieťa je viac ako náš plán. Tradičný dátum 25. marec (Deň počatého dieťaťa) bol presunutý kvôli nariadeniu vlády v súvislosti s mimoriadnou situáciou pre COVID-19.

Na približne 70 miestach prebiehajú každý pracovný deň modlitby pred nemocnicami a zdravotníckymi zariadeniami, kde sa denne ukončujú životy nenarodených detí či dochádza k nehumánnemu prístupu k počatému životu (vykonávanie umelých potratov, asistovanej reprodukcie). Modlitbová prítomnosť na týchto miestach chce apelovať na ochranu nenarodených detí, šíriť osvetu a prosiť za obrátenie a scitlivovanie zdravotníkov i bežnej populácie.

V tejto súvislosti vás chceme pozvať pridať sa k tejto modlitbovej službe. V Košiciach sa v pracovných dňoch schádzajú modlitebníci na 8 miestach. Naša farnosť sa zapája do modlitieb na priestranstve pred Železničnou nemocnicou v utorky od 8.00-8.45 hod. Zapojiť sa je možné aj v iné dni či na inom mieste. Informácie o ďalších miestach a časoch modlitieb ako aj o samotnom projekte nájdete na stránke https://9mesiacovzazivot.sk/

„Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.“ (Mt 25, 40)