Do školy s požehnaním

Prvý septembrový deň sa v našej farnosti niesol v duchu požehnávania, zábavy a rozhovorov. Dôvodom bolo privítanie nového školského roka a vyprosenie potrebných darov a požehnania  pre našich školákov. Pri svätej omši o 10.00 hod požehnal o. Marek všetkých žiakov a študentov, spolu aj so školskými taškami, ktoré si so sebou doniesli.
V homílii nám pán farár pripomenul prvé výročie blahorečenia Anky Kolesárovej, ktoré bolo práve 1. septembra minulého roku na území našej farnosti. Poukázal na to, že i dnes si naše deti a mladí ľudia majú od Anky vziať príklad poslušnosti a úcty k hodnotám, k rodičom, ale aj k učiteľom. Rodičom adresoval výzvu, aby sa nebáli svoje deti vychovávať tak, ako Ankini rodičia. Aby z nich vyrástli dobrí ľudia, ktorých svet bude poznať a vážiť si na základe ich dobrých skutkov, nie veľkosti ich kariéry.

Po záverečnom požehnaní (takmer sme sa rozišli bez neho 😀 ) pokračoval slávnostný deň na dvore za kostolom, kde bolo pre veriacich pripravené malé občerstvenie v podobe výborných domácich koláčov či čapovanej kofoly. Kým sa dospelí mohli vzájomne pozdieľať a spoznávať, deti sa vyšantili pri hrách s animátorkami a obľúbenej aktivitke- maľovaní na tvár. Peknému dopoludniu prialo aj horúce letné počasie, ktoré sme si na konci prázdnin mohli ešte vychutnať.
Spokojnosť a radosť na tvárach malých i veľkých nás veľmi potešila a veríme, že si niečo podobné budeme môcť zopakovať aj o rok 🙂

Nakoniec prajeme všetkým našim žiakom a študentom veľa síl, úspechov aj príjemných chvíľ a zážitkov počas nadchádzajúceho školského roka, nech im je Duch Svätý potrebnou posilou a pomocou.