Prvý farský tábor je za nami [aktualizované]

Druhý prázdninový týždeň sa v našej farnosti konal 1. farský tábor. Putovanie po stopách svätého Františka začalo svätou omšou vo farskom kostole s o. Marekom. Počas piatich dní deti objavovali jednu z podôb krásy- krásu stvorenia, prírody, zvierat, človeka a napokon krásu Boha.

Takmer 30 malých farníkov sa zahralo na Nebeských víťazov, Iskričky šťastia a Mimóňov, a takto medzi sebou súťažili a usilovne zbierali body. Každý deň navštevovali rôzne miesta, ktoré v sebe ukrývali dotyk Stvoriteľa – prešli sa k Vyhliadkovej veži, do parku Anička, vláčikom na Alpinku, do Zoo v Kavečanoch, do mestského parku, do Dómu sv. Alžbety, do hvezdárne a napokon na neďaleký Bankov. Deťom sa veľmi páčila jazda na bobovej dráhe a na buginách a tiež cestovanie detskou železničkou na Alpinku, počas ktorého si vypočuli aj veľmi pekný výklad sprievodcu a nakúpili suveníry.

Popri spoznávaní krás sveta okolo nás sa deti do sýta vyhrali pri pohybových hrách, súťažiach, aktivitách na ľudské zmysly, vedomostných hrách či tvorivých činnostiach. Pri tvorbe v prírode museli zapojiť kreatívneho ducha a poradiť si s tým, čo našli okolo seba. Napriek prázdninovému režimu nelenili a zvládli to na výbornú. Keďže išlo o farský tábor, nechýbali ani duchovne zamerané aktivity o svätých. Jednu z krás prírody pocítili deti počas výletu na Alpinku, keď dal o sebe vedieť kamarát dážď. Vďaka nemu sa tak trochu neplánovane zoznámili aj s krásou ľudskej práce v priestoroch kultúrneho centra 🙂 Na pamiatku za svoju usilovnosť a šikovnosť dostali všetci na záver od svojich animátoriek medaily- prívesky Panny Márie. Posledný deň putovania sa zavŕšil na Hornom Bankove, kde bola záverečná sv. omša v kaplnke s o. Radom. A čo by to bol za tábor, keby sa na ňom neopekalo… 🙂 Rozlúčka s táborovým týždňom bola teda pri spoločnej opekačke, na ktorú prišli aj rodičia. Niesla sa vo veľmi príjemnej a veselej atmosfére, ktorú si užívali tak deti, ako aj dospelí.

Vďaka Ti Pane za všetky dobré dary, ktoré si nám dal…

Nič sa nedeje samo od seba a ani náš tábor nie je výnimkou. Za jeho zrodom a realizáciou stojí tím ľudí z našej farnosti, ktorí do tohto diela vložili svoje talenty, voľný čas či prostriedky a spestrili tak deťom začiatok letných prázdnin. Ďakujeme hlavne organizačnému tímu a animátorkám, ktoré to celé naplánovali a viedli, tiež sponzorom, ktorí venovali dary a zážitkové atrakcie a všetkým, ktorí prispeli k tomu, že sa tábor mohol uskutočniť. Vďaka patrí aj našim duchovným otcom za ich duchovnú službu a osobnú účasť na programe. Okrem šťastných detských sŕdc nech ich poteší prísľub Pánovej odmeny: „Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.“ Mt 25, 40

Aktualizácia:

Fotky si už môžete pozrieť v sekcii galéria.