Piatok 8. marec patril u nás deťom a ženám

Detská radosť, úsmev, krása, emócie… V piatok 8. marca sme v našom farskom kostole zažili veľmi krásny duchovný aj sviatočný čas, kedy sa spojili tri pekné udalosti do jednej veľkej. Začali sme spievanou a hranou krížovou cestou, ktorú si pripravili deti a rodičia, spolu s p. farárom o. Marekom a hudobným doprovodom Lucky a Martina, venovanú za požehnanie a ochranu všetkých detí a ich rodičov. Naši prvoprijímajúci čítali jednotlivé zastavenia, menšie deti sa zapojili so sviečkami do sprievodu s krížom s p. farárom a miništrantmi. Bolo na nich vidieť, že z tejto pôstnej pobožnosti majú úprimnú radosť, ktorá sa zase preniesla aj na prítomných dospelých.

Po krížovej ceste sme slávili sv. omšu, ktorá bola osobitne venovaná všetkým dievčatám a ženám z príležitosti ich sviatku Dňa žien a nezabudli sme ani na nedávne meniny o. Radoslava, ktorému sme taktiež zablahoželali. Na všetky prítomné dámy bez rozdielu veku čakalo po sv. omši milé prekvapenie, ktoré si pre ne pripravil o. Marek – od najmenších po najstaršie sme prichádzali na osobitné požehnanie od o. Radoslava a po ňom o. Marek venoval každej z nás ružu, požehnanú krátko predtým. Z tohto pekného gesta sme boli my ženy a dievčatá veľmi dojaté. Rovnako ako z nádhernej kázne o. Mareka, kde vzdal žene úctu ako tomu najkrajšiemu, čo Boží Syn našiel na tejto Zemi, počnúc jeho Matkou, ale tiež každou ženou, ktorú stvoril Boh Otec. Nie je viac čo dodať slovami… Možno len vyjadrenie prosby o silu napĺňať toto poslanie a dar 🙂

Vnímajúc tváre, úsmevy či slová prítomných farníčok chcem Vám o. Marek v mene všetkých nás žien vyjadriť úprimné Ďakujeme! za tento krásny zážitok… Vďaka patrí aj tým, ktorí si pripravili spomínanú krížovú cestu- deťom, ich rodičom, Lucke, Martinovi.

Foto: v Galérii a na našej Fb stránke farnosti – Farnosť sv. Ondreja, Košice – Podhradová.