Pápež František príde aj do Košíc

V dňoch 12.-15. septembra 2021 poctí Slovensko svojou prvou apoštolskou návštevou Svätý Otec František. Časť jeho cesty sa bude odohrávať aj v našom meste a na území našej farnosti- v areáli Štadióna Lokomotíva, kde pred tromi rokmi prebiehala aj slávnosť blahorečenia Anky Kolesárovej.

Svätý Otec začne svoju návštevu u nás v nedeľu 12. septembra v Bratislave. V utorok 14. septembra priletí na východ Slovenska, kde bude dopoludnia predsedať Božskej liturgii sv. Jána Zlatoústeho v Prešove, na priestranstve pred Mestskou športovou halou. V popoludňajších hodinách sa premiestni do Košíc na sídlisko Lunik IX, na stretnutie s rómskou komunitou. Podvečer o 17.00 hod čaká Svätého Otca príhovor a stretnutie s mladými na Štadióne Lokomotíva.

Večer pápež František odletí späť do Bratislavy a svoju apoštolskú cestu zakončí v stredu 15. septembra (na sviatok Sedembolestnej Panny Márie) v Šaštíne, a to slávnostnou svätou omšou na priestranstve pri Národenj svätyni – Bazilike Sedembolestnej Panny Márie. Po popoludňajšom rozlúčkovom ceremoniáli na letisku v Bratislave sa Svätý Otec vráti do Ríma.

Všetky aktuálne informácie v súvislosti s touto apoštolskou cestou môžete sledovať na oficiálnej webovej stránke, ktorú zverejnila Konferencia biskupov Slovenska: navstevapapeza.sk. Nájdete tu okrem iného celý program návštevy, videá Svätého Otca, duchovnú prípravu, životopis či harmonogram doterajších apoštolských ciest pápeža Františka. Od 15. augusta až do príchodu Svätého Otca na Slovensko budú na stránke zverejňované rôzne typy duchovných aktivít ako podnety na osobnú prípravu – myšlienky Svätého Otca, videá, modlitby, katechézy či duchovné podujatia pred návštevou.

zdroj: tkkbs.sk