Prvé sväté prijímanie v našej farnosti

Posledný víkend 15-16.6.2019 sa niesol v našej farnosti vo veľmi slávnostnej atmosfére. Naše deti v sobotu prvýkrát pristúpili k Sviatosti zmierenia a následne v nedeľu k 1. sv. prijímaniu.

Bol to nádherný pohľad na deti plné očakávania, v slávnostných šatách a v očiach s iskrou radosti a trošku aj neistoty, ako prichádzajú do nášho kostola sv. Ondreja v sprievode miništrantov a kňazov. Isto len máloktoré oko ostalo pri tejto príležitosti suché. Veď je to veľký zázrak prijať Eucharistiu! Čo môže byť krajšie ako spojenie s Kristom?

Otec Marek v homílií povzbudil deti aj dospelých, aby sme prosili nášho Pána, lebo On nám dá vždy viac ako žiadame. Zároveň apeloval na nás rodičov, aby sme nezabúdali svoje deti privádzať aj naďalej do chrámu a aby sme  aj my dospelí túžili po prijatí Eucharistie.

Veľká vďaka nášmu Bohu za tento nádherný deň! Prosíme o modlitby za naše deti aj rodičov, aby sme hľadali oporu práve v našom najväčšom priateľovi – Ježišovi, ktorý nás nikdy nezradí, ani nezaprie.

Tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia pri slávení Eucharistie. Najbližšie už na sviatok Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi.