Začali sme sláviť Trojdnie sv. Rozálie + Odpustová slávnosť

Včera, 1. septembra, sme v našej kaplnke sv. Rozálie začali sláviť Trojdnie sv. Rozálie. Svätú omšu za zosnulých celebroval otec Marek, ktorý vo svojej kázni povzbudil veriacich, aby nasledovali príklad svätej Rozálie a nepodliehali zúfalstvu, ale s odvahou a odovzdanosťou prijímali životné výzvy, tak ako ona prijala svoju.

Pokračovanie trojdnia bude vyzerať nasledovne:

V pondelok 2. septembra sa o 15:30 pomodlíme svätý ruženec a o 16:00 bude svätá omša. V utorok 3. septembra sa opäť o 15:30 pomodlíme svätý ruženec a o 16:00 bude svätá omša. V stredu 4. septembra o 15:30 sa pomodlíme slávnostný ruženec a o 16:00 bude Slávnostná svätá omša so žehnaním kvetov pri príležitosti sviatku sv. Rozálie. Po omši, od 17:00 do 20:00, bude eucharistická adorácia a modlitbové bdenie s pustovníčkou.

Odpustová slávnosť

Po trojdní všetkých srdečne pozývame na odpustovú slávnosť, ktorá sa uskutoční v nedeľu 8. septembra 2024. Program bude nasledovný:

  • 14:00 – 15:00 – Vysluhovanie sviatosti zmierenia
  • 15:00 – Korunka Božieho milosrdenstva
  • 15:15 – Odpustová svätá omša (spev: Zbor sv. Cecílie) – počas svätej omše budú požehnaní žiaci a školské tašky

Po svätej omši bude nasledovať slávnostný eucharistický sprievod cintorínom a požehnanie obyvateľov a mesta s modlitbami za ochranu pred epidémiami a vojnami.

Po skončení slávnosti ste všetci srdečne pozvaní na agapé.

Tešíme sa na Vás.