Príďte na Národný pochod za život 2019

Po štyroch rokoch zopakujeme našu výzvu k absolútnej ochrane ľudského života na 3. Národnom pochode za život v nedeľu 22. 9. 2019 v Bratislave. Tohtoročné heslo pochodu „Za najmenších z nás“ upriamuje pozornosť na to, že práve nenarodené deti sú v našej spoločnosti najbezbrannejšie, najnevinnejšie, úplne závislé na nás, ktorým bolo umožnené narodiť sa.

Misiou Národného pochodu za život je verejným spôsobom na celoslovenskej úrovni vyjadriť túžbu a žiadosť po tom, aby bol chránený život každého človeka. Cieľom je dosiahnuť spoločenskú i legislatívnu ochranu života každého človeka od počatia po prirodzenú smrť.

K účasti na pochode nás prostredníctvom pastierskeho listu z nedele 8. septembra pozývajú aj otcovia biskupi (znenie pastierskeho listi si môžete prečítať tu: ).
Vo svojom príhovore nadviazali na slová Matky Terezy, ktorá postavila do priamej súvislosti svetový mier a vojnu proti nenarodeným deťom: „Dnes mier najviac ničí potrat, pretože to je frontálna vojna, priame zabitie, vražda spáchaná samotnou matkou… Ak matka môže zabiť vlastné dieťa, čo mne zabráni zabiť teba a tebe zabiť mňa? Nič.“ Výzva k ochrane nenarodených je aktuálna aj pre Slovensko- od roku 1957 v dôsledku legalizácie umelého prerušenia tehotenstva prišlo o život takmer 1 a pol milióna detí.

Prvý ročník Národného pochodu za život sa konal v roku 2013 v Košiciach, druhýkrát sa podujatie uskutočnilo v Bratislave v roku 2015. Celkovo sa na obidvoch ročníkoch zišlo viac ako 150 tis. ľudí, čim sa stali v danom čase najväčšími verejnými zhromaždeniami u nás po roku 1989.

Otcovia biskupi nás na záver  povzbudzujú, aby sme vykročili „v Božej prítomnosti s múdrosťou srdca, s rozvahou a neúnavnosťou staviteľa novej civilizácie lásky, s  dôverou bojovníka za Božiu vec pre dobro každého človeka. Vytvoríme solidárne spoločenstvo ľudí dobrej vôle, pripravených vydať svedectvo o zmysle ľudského života. Vykročme teda do ulíc Bratislavy  – ako ľudia vďační za život  – svoj i tých druhých. Poďme spolu – ako ľudia dotknutí Ježišom, ktorého svetlo je ponukou pre všetkých, vrátane ľudí znechutených, unavených, vzdialených.“

Program a bližšie info nájdete tu: